Novosadski sajam je danas bio domaćin dobitnicima priznanja na ocenjivanju kvaliteta proizvoda i usluga u robnim grupama: meso, proizvodi od mesa, mleko, mlečni proizvodi, sirevi i sladoledi, konditorski proizvodi, semenski material biljnog porekla, jestiva ulja i srodni proizvodi, konzumna jaja, proizvodi na bazi žita i brašna.

Velike šampionske pehare su osvojili zrenjaninski Dijamant - za visok kvalitet ulja i drugih masnih namaza, majoneza i proizvoda srodnih majonezu, Jaje produkt u Čeneju - zavrhunskikvalitetsvežih konzumnihjaja, Institut za ratarstvo i povrtarstvo, Novi Sad, zaizuzetan kvalitet i širok asortiman semenskog materijala žita, industrijskog i krmnog bilja. Isto priznanje, uz zvanje Apsolutnog šampiona, osvaja Sanja DOO u Novom Sadu, za vrhunski kvalitet finih pekarskih proizvoda.

Mljekara Lazine u Danilovgradu je Velikim šampionskim peharom nagrađena za visok kvalitet vrlo širokog  asortimana fermentisanih mlečnih proizvoda. U istoj robnoj grupi Veliki šampionski pehar ponela je i Mlekara Spasojević, Bajina Bašta,za vrhunski kvalitet ocenjenog vrlo širokog asortimana mlečnih  proizvoda.

Za vrhunski kvalitet i širok asortiman proizvoda stručna komisija Novosadskog sajma je Velikim šampionskim peharom i zvanjem Apsolutnog šampiona, na ocenjivanju kvaliteta mesa i prerađevina od mesa, nagradila Industriju mesa Carnex, Vrbas.

Srebrni šampionski pehar, za visok kvalitet semenskog materijala iz grupe žitarica, ponela je Al Dahra Srbija, Agroseme, Beograd. Istim priznanjem su nagrađeni Bioheljda u Užicu - zavrhunskikvalitetbrašna, testeninaisrodnihproizvoda, somborska Naša Familia -za izuzetno visok kvalitet ocenjenog širokog asortimana polutvrdih dimljenih sireva i Mianja, Cetinje, za vrhunski kvalitet suhomesnatih proizvoda.

U Kongresnom centru „Master“, uručeno je i sedam Pehara Novosadskog sajma. Tim vrhunskim priznanjem nagrađeni su C Proizvodnja i promet 06, Šabac, zavrhunskikvalitetkremproizvoda, Mlinotest - S, Ruma, zavrhunskikvalitet  testenina, Duga ZNN, Kać, za vrhunski  kvalitet  palete proizvoda na bazi žita i brašna, Stado moje AMAKS DOO, Mlekara Mošorin, za vrlo visok kvalitet ocenjenih fermentisanih mlečnih proizvoda, Opšte udruženje preduzetnika, Pirot - za, kako piše u obrazloženju, afirmaciju kvaliteta tradicionalne hrane pirotskog kraja na 88. međunarodnom poljoprivednom sajmu, Burjan, Pančevo, za vrlo visok  kvalitet  ocenjenih  proizvoda i inđijski Gombit - za  vrhunski kvalitet ocenjenih proizvoda u robnoj grupi meso i proizvodi od mesa.

Specijalno priznanje Dr Rozika Vukobratović, koje se dodeljuje za unapređenje tehnoloških procesa nastalih kao rezultat primene savremenih naučnih i stručnih dostignuća, uručeno je beogradskoj Pekari Ključ, za proizvod Bundopita sa spanaćem i prazilukom.

Ocenjivanje kvaliteta proizvoda i usluga organizovano je povodom 88. međunarodnog poljoprivrednog sajma, koji će, ukoliko to epidemiološke prilike dozvole, biti održan od 18. do 24. septembra. U istom terminu biće priređeni i 53. međunarodni sajam lova i ribolova i Sajam ekologije.