Tradicionalna manifestacija "Dani kupine" održaće se po 13. put u valjevskom selu Stave 25. jula 2021. Organizator je Mesna zajednica Stave, a podršku održavanju ove manifestacije dali su Grad Valjevo, Turistička organizacija "Valjevo",  i  valjevsko  Udruženje "Zagrljaj". 
Biće to prilika da se ponovo na jednom mestu okupe brojni proizvođači, prerađivači i otkupljivači. Organizatori su, kao i prethodnih godina, ostali dosledni ranijoj koncepciji. I ove godine biće proglašen najnegovaniji zasad kupine, a organizovaće se i izložba kupine i proizvoda od  kupine. 
Prema programu, posetioci će moći od 10 sati da pogledaju izložbu kupina i proizvoda od kupine. Otvaranje je planirano za 11.30.
Pored takmičarskog dela učesnici manifestacije  će moći da uživaju  i u izložbi domaće radinosti i narodnog stvaralaštva. Takođe, održaće se i mini gastro fest, kao i sportske aktivnosti, a biće aktivno i  "medicinsko selo". Tog dana biće mesta i za avanturiste, voziće se reli trka džipova.
Dani kupina ne promovišu samo ovu voćnu vrstu, koja je po površini koju zauzima u Stavama – odmah iza šljive. To je i prilika da se predstavi turističi potencijal sa obronaka Medvednika, očuvana priroda i zdrava hrana.
 
T. G. 
Foto: G. Mulić