Ministar Krkobabić uputioje apeldruštveno odgovornim korporacijama da sagledaju mogućnost da za svoje zaposlene koji rade od kuće otkupe prazne kuće u selima Srbije.

 -Pokažite visok stepen interne i eksterne korporativne društvene odgovornosti i ustupite te kuće mladim ljudima. Siguran sam da će oni vredno raditi i da će se ulaganje isplatiti,izjavio je Krkobabić posle radne sedniceNacionalnog tima za preporod sela Srbije koja je održana u Palati Srbija.

Nacionalni tim za preporod sela Srbije jedinstven je u podršci programu dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća s okućnicom, koji je izazvao ogromno interesovanje javnosti.

Sednicom su predsedavali kopredsednici ovog tima -  ministar za brigu o selu Milan Krkobabić i predsednik Akademijskog odbora za selo Srpske akademije nauka i umetnosti, akademik Dragan Škorić.

Akademik Škorić je izjavio da svi članovi Akademijskog odbora za selo SANU svojim znanjem, svako iz svoje oblasti, aktivno doprinose u zamašnom poslu da sela u Srbiji ponovo ožive.

Sastanku su prisustvovali članovi Nacionalnog tima za preporod sela Srbije Prof.dr Vladimir Goati, prof.dr Zorica Vasiljević, prof.dr Zoran Keserović, prof.dr Žarko Ilin, Mr Jelena Nestorov Bizonj, sekretar tima Risto Kostov, kao i predstavnici Ministarstva za brigu o selu – sekretar Ministarstva Snežana Petrović, državni sekretar Svetozar Aleksov, pomoćnik ministra Tijana Nešić i saradnicinavodi se u saopštenju službe za odnose s javnošću Ministarstva za brigu o selu.