Novi vid podrške Opštine Ruma, subvencije poljoprivrednicima za nabavku repromaterijala, za šta je iz budžeta izdvojeno 5 miliona dinara, naišao je na dobar odziv poljoprivrednika koji su konkurisali za ova sredstva pa je budžet za ovu subvenciji povećan dva puta.
 
 
Pilot projekat Opštine Ruma, subvencije poljoprivrednicima za nabavku repromaterijala, razlog su zbog kojeg se poslednjih dana ispred zgrade Poreske Uprave u Rumi nalaze redovi poljoprivrednika koji od ranog jutra čekaju da predaju svoje zahteve za subvencje.
 
Iz opštinskog budžeta za nabavku repromaterijala, đubriva, semena i goriva, predviđeno je 5 miliona dinara. Za samo jedan dan potrošen je sav predviđeni budžet pa je zbog velikog odziva poljoprivrednika bilo neophodno da se sredstva prošire.
Kako ističu iz lokalne samuoprave, plan je da svih 2.000 poljoprivrednih gazdinstava koliko ih je registrovano na teritoriji rumske opštine bude pokriveno ovim subvencijama, a od sledeće godine ovaj vid podrške prelazi iz pilot projekta u redovan projekat.
 
Izvor: RTV
 
Foto: Pixabay
 
Preuzeto sa sajta AGROTV