Poljoprivredno zemljište u državnoj svojini na teritoriji Grada Beograda u ukupnoj površini od 8.851,5060 hektara biće dato u zakup i na korišćenje putem javnog nadmetanja, najavio je gradski sekretar za poljoprivredu Savo Pavičić.

Kako je Pavičić precizirao, zamenik gradonačelnika Beograda je 17. marta doneo Odluku o raspisivanju javnog oglasa za davanje u zakup i na korišćenje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini u gradu Beogradu, nakon čega je oglas i raspisan.

– Obuhvaćeno je poljoprivredno zemljište u državnoj svojini na području 14 gradskih opština Beograda. Predviđeni period zakupa je 15 godina za ukupno 6.306 javnih nadmetanja na području gradskih opština Barajevo, Voždovac, Grocka, Zvezdara, Zemun, Lazarevac, Mladenovac, Novi Beograd, Obrenovac, Palilula, Rakovica, Sopot, Surčin i Čukarica, a za ukupno 50 javnih nadmetanja na području gradskih opština Grocka i Sopot, period zakupa je jedna godina – izjavio je Pavičić.Postupak javnog nadmetanja sprovodi se elektronskim putem, preko web-aplikacije za sprovođenje javnog nadmetanja – https://gp.upz.minpolj.gov.rs/InzemBid, koja se nalazi na zvaničnoj web-prezentaciji Uprave za poljoprivredno zemljište.

– Rok za prijavljivanje i podnošenje dokumentacije je do 1. aprila u 14 sati – naglasio je Pavičić.

Rok za podnošenje prijave računa se od dana objavljivanja na web-prezentaciji Uprave za poljoprivredno zemljište.

Izvor:Agro TV