Traktor Fendt 1100 Vario MT je najsnažniji Vario trakotor svih vremena. Fendt traktor guseničar je osvojio  najviše glasova učenika online glasanja za Farm Machine 2022 u kategoriji Izbor javnosti. Vodeći model serije, Fendt 1167 Vario MT je traktor sa najvećeom snagom a da ima kontinulno varijabilnu transmisiju. Druga jedinstvena tačka ove serije je  upravljiva poteznica ili upravljivo kačenje što doprinosi optimizovanju  stabilnosti pravca. Opcije fleksibilnog balastiranja na točkovima kako prednjim tako i zadnjim obezbeđuju sklad sa potrebama radne operacije koja se izvodi.  Veći komfor i dugotrajnost su ponuđeni korisnicima nezavisnim oslanjanjem SmartRide, opciono SmartRide+ i Fendt LongLife valjcima.

-Za ovu mašinu je stiglo više od 10.000 glasova što je novi rekord, rekao je Carsten Mathaus  menadžer deprtmana za izdavaštvo za poljoprivredu i šumarstvo DLV-a koji je impresioniran rezultatima glasova.

Traktor guseničar je takođe impresionirao žiri, a po mišljenju Helmut Suba urednika časopisa  Bayerisches Landwirtschaftliches Wochenblatt za poljoprivednu tehnologiju i energiju, Fendt1100 Vario MT postaje remek-delo. Sub je istako da je ovaj izbor rezultat međunarodne saradnje, a mora se reći i da su Fendt “geni” prepoznati u skladu sa mootom: Učinite nešto još bolje od dobrog.  

-Fendt 1100 Vario MT kombinuje prodornost i snagu. Fendt Vario transmisija i inovativni Fendt VarioDrive pogon obeuzbeđuju komfor i efikasan rad. Inžinjeri iz Džeksona i Marktoberdorfa rade zajedno na razvoju. Traktor guseničar je dizajniran u SAD, dok je transmisija i operativni sistem razvijen u Marktoberdorfu, objasnio je Valter Vagner, menadžer direktor za istraživanje i razvoj AGCO/Fendt i dodao da pri glasanju javnosti za nagradu, učesnici koja mašina će pobediti.

-U prvoj korona godini 2020. predstavil ismo Fendt 1100 Vario MT seriju i to potpuno digitalno zato što nije bilo događaja ili sajmova. Činjenica je da ovaj snažan traktor guseničar pobedio pokazuje da su se učesnici glasanja fokusirali na inteligentnu tehnologiju i impesrvnu vučnu silu, kaže Vagner.

Foto: Fendt

M.Antanasković