Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacije objavilo je 11. aprila 2022. POZIV ZA UČEŠĆE NA KONKURSU SVETSKE TURISTIČKE ORGANIZACIJE (UNWTO) ZA IZBOR NAJBOLJEG TURISTIČKOG SELA SRBIJE U 2022. GODINI.

Svetska turistička organizacija Ujedinjenih nacija (UNWTO) raspisala je Konkurs za izbor najboljih turističkih sela (The Best Tourism Villages) u nameri da se putem konkursa identifikuju najbolji primeri inovativnog razvoja i pristupa turizmu u ruralnim oblastima, sa osnovnim ciljem da turizam postane jedan od pokretača pozitivne transformacije, ruralnog razvoja i blagostanja zajednice.

Sve dodatne informacije u vezi sa prijavom i uslovima konkursa nalaze se na linku:

https://mtt.gov.rs/vest/35984/poziv-za-ucesce-na-konkursu-svetske-turisticke-organizacije-unwto-za-izbor-najboljeg-turistickog-sela-srbije-u-2022-godini.php

Prijave se podnose najkasnije do 20. maja 2022. godine elektronskim putem na e-mail adesu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.   i u štampanoj formi sa naznakom „Najbolje turističko selo“, na adresu:

 

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija

Sektor za turizam

Omladinskih brigada br. 1

11070 Novi Beograd

 

Kontakt osobe u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, Sektor za turizam su:

               Milica Jovičić, telefon: 011/ 3122 869, e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

               Jovana Lambulić, telefon: 011/ 3122 855, email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

Više informacija je dostupno na https://www.unwto.org/tourism-villages/en/