U sredu 25. maja na Novosadskom sajmu u Velikoj sali Kongresnog centra biće održana manifestacija Dan voćara i vinogradara. Ovo će biti treći po redu put da se ova značajna manifestacija posvećena aktuelnim trendovima u voćaraskoj i vinogradarskoj proizvodnji održava u okviru Međunarodnog poljoprivrednog sajma.

Početak skupa planiran je za 10 časova.

U svečanom delu skupa prisutnima će se obratiti prof. dr Nedeljko Tica, dekan Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, mr Jelena Nestorov Bizonj, predsednica ZSV, Stefano Zannier, sekretar za poljoprivredno-prehrambene, šumske, riblje i planinske resurse regije Furlanije-Julijske krajne. Dan voćara otvoriće predsednik PKV, Boško Vučurević.

Zainteresovani za učešće na ovom skupu mogu da se prijave na mejl adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. , ili na telefone: 021/480 3720, 063/517 304 i 063/577 710 najkasnije do 24. maja.

Organizatori skupa su: Privredna komora Vojvodine, Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu, Zadružni savez Vojvodine i Savez vinara i vinogradara Srbije.

Medijski pokrovitelj manifestacije je RTV, a medijski partneri su "Dnevnik-Poljoprivrednik" AD i "Dobro jutro-Dnevnik" AD.

A.M.