Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić uručio je 21. juna 2022. godine 169 ugovora, u ukupnoj  vrednosti od 200 miliona dinara, korisnicima koji su ostvarili ovo pravo na osnovu konkursa namenjenog podršci mladima u ruralnim područjima na teritoriji AP Vojvodine u 2022. godini.
Ukupna vrednost investicija je preko 251,4 miliona dinara, u čemu je učešće Pokrajine 79,53odsto.
„Danas dodeljujemo ugovore u okviru konkursa namenjenom za podršku mladim poljoprivrednicima, koji započinju svoje poslovanje. Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi je 1,5 miliona dinara.Resorni sekretarijat po ovom konkursu sufinansira i do 90 odsto od ukupno prihvatljivih troškova investicija“, istakao je Božić.
Resorni sekretar je naveo da je sve veći broj mladih koji žele da otpočnu posao u oblasti poljoprivrede, te da su bespovratna sredstva koja su dobili po ovom konkursu namenjena  unapređivanju i razvoju njihovog posla kroz podsticanje investicija u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava, podsticanje prerade u okviru gazdinstva, kao i za podršku osnivanju malih pivara.
Božić je čestitavši poljoprivrednicima na dobijenim sredstvima istakao da će se ova podrška nastaviti i u narednoj godini, te da će  Sekretarijat i u narednom periodu prihvatiti sve ispravne prijave, kako bi korisnicima opredelio neophodna sredstva. On je dodao da ova mera predstavlja direktan pdsticaj mladima kako bi ostali da žive i rade na selu, te ukazao da će nakon današnjih ugovora takvu priliku i ostvariti 169 porodica iz naše pokrajine.
 
Tekst I foto: Sajt Vlade APV
 www.vojvodina.gov.rs