Beograd – U petak, 23. septembra, Vedrana Ilić, pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, Joost Reintjes, ambasador Kraljevine Holandije, Sašo Ristestki, USAID Economic Development Governance and Enterprise Growth Project, otvoriće drugi internacionlani skup „Berry Business Forum”, specijalizovanu konferenciju namenjenu uzgajivačima i izvoznicima svežeg bobičastog voća. Događaj organizuje Agro Belgrade uz podršku Ministarstava poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, Ambasade Kraljevine Holandije i USAID-ovog Projekta EDGE.
Ovaj poslovni skup će skrenuti pažnju srpske javnosti i internacionalnih kupaca o potencijalu domaće proizvodnje bobičastog voća i na potrebu za integrisanjem na domaćem i međunarodnom tržištu. Uz prisutvo srpskih i regionalnih uzgajivača, domaćih i međunarodnih stručanjaka, distrubutera i dobavljača modernih tehnologija, forum će biti odlična prilika za umrežavanje i razmenu znanja i iskustava predstavnika rastuće industrije bobičastog voća.   
 
Nakon ceremonije otvaranja će uslediti serija panel diskusija. Detaljna agenda se nalazi na sledećem linku: https://bbf.agrobelgrade.com/wp- content/uploads/2022/09/BBF_AGENDA-2022_SRB.pdf 
 
KO: Vedrana Ilić, pomoćnik ministra poljoprivrede,
       šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije
       Joost Reintjes, ambasador Kraljevine Holandije
        Sašo Ristestki, USAID EDGE
 
ŠTA:    BERRY BUSINESS FORUM
 
KADA: Petak 23. septembar 2022. godine u 10 h – Svečano otvaranje konferencije
 
           Predstavnici medija zainteresovani za praćenje događaja potrebno je da 
           dođu najkasnije u 9:20 časova. Izjave za medije i pitanja su planirana za 9:40
            časova
 
GDE:  Konferencijska sala, 1. sprat Hala 4 Beogradskog sajma,
            Bulevar vojvode Mišića 14
 
KONTAKT:  Za više informacija o otvaranju i celokupnom događaju, obratite se Nedi Živanović na  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. , ili putem telefona +381 64 175 2001.