U zajedničkom terminu od 1. do 4. decembra na Zagrebačkom velesajmu održaće se CROAGRO, međunarodni sajam poljoprivrede, poljoopreme i mehanizacije i Sajmovi hrane i zdravog življenja.

CroAGROi Sajmovi hrane i zdravog življenja važna su platforma u predstavljanju svih tema iz područja poljoprivrede, hrane i zdravog načina života te su svojom prepoznatljivošću svrstani u sam vrh ovakvih tematskih događaja što potvrđuje i važno institucionalno pokroviteljstvo Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske. Podršku sajmovima dala je Hrvatska poljoprivredna komora.

U doba ubrzanog razvoja tehnoloških inovacija kao i sve zahtevnijeg tržišta i rastuće konkurencije, na Zagrebačkom velesajmu na jednom mestu okupiće se i predstaviti visokotehnološki proizvodi i usluge svih relevantnih subjekata u sektoru poljoprivrede i prehrambene industrije uz B2B susrete i razmenu iskustava i znanja. Izlaganje na ovim sajmovima, kako kaže organizator, predstavlja prodajni i prezentacijski alat koji stvara dodatu vrednost za svako dalje uspešno poslovanje.

CroAGRO je jedini poljoprivredni sajam u Hrvatskoj koji se održava u zatvorenim, klimatizovanim i uređenim prostorima, a o velikom interesu izlagača najbolje govori činjenica da će se održati u čak 8 paviljona (6, 7, 7a, 8, 8a, 9, 11a, 11d).

Na sajmu će biti zastupljene sve robne grupe, pa tako program izlaganja obuhvata poljoprivrednu mehanizaciju i opremu, mašine i opremu za obradu, konzerviranje te skladištenje nakon berbe do sadnog materijala, semenske robe, sredstava za zaštitu bilja...

Velika pažnja biće posvećena obrazovanju i promociji zanimanja u poljoprivredi te će na sajmu CroAGRO biti prisutne srednje strukovne škole i fakulteti koji će se promovisati i predstavljati budućim polaznicima kroz aktuelna stručna predavanja.

Posetioce, uz bogat izlagački segment, očekuju popratne manifestacije promotivnog, prodajnog i kongresnog karaktera. Svoju zainteresovanost iskazale su i brojne hrvatske županije i turističke zajednice gradova koje će kroz svoje programe svim posetiocima prezentovati lokalne, kulturne i gastronomske događaje, a očekuje se i nastup brojnih kompanija.

U istom terminu održaće se i tematski srodni Sajmovi hrane i zdravog življenja - središnje nacionalno događanje na temu hrane, zdravog življenja i povratka prirodnoj ravnoteži. Ovi sajmovi se, osim bogatim izlagačkim segmentom, ističu kvalitetnim popratnim programom, skupovima, konferencijama i radionicama. Tradicionalno, već 14. godinu za redom održava semeđunarodni kongres na temu: "Znanstveni dokazi u nekonvencionalnoj medicini", u organizacji HUPED-a.

Dugogodišnje iskustvo i ostvareni rezultati u organizaciji sajamskih priredbi najbolja su preporuka za dolazak na Zagrebački velesajam.

Više informacija  oo sajmu može se pronaći na www.zv.hr i na društvenim mrežama Zagrebačkog velesajma.

A.M.