Svečanom akademijom, iz prisustvo velikih broj gostiju, bivših i sadašnjih profesora i studenata, Departaman za ekonomiku poljoprivrerde i sociologiju sela Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu obeležio je dva vredna jubileja: 65 godina od osnivanja Katedre za ekonomiku poljoprivrede (1957. godine) i 45 godina postojanja agroekonomskog smera (1977.)

 Čestitajući jubilej dr Mladen Petreš, pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, istakao je da je Deprtman za ekonomuku poljoprivrede u svom postojanju i radu izrastao u jednu od vodećih institucija za agroekonomska istraživanja i obrazovanje studenta agroekonomije u Srbiji.

 - Na osnovu celokupnog dosadašnjeg rada ubeđen sam da će Departman i ubuduće nastaviti sa razvijanjem raznovrsnih obrazovnih i naučno-istraživačkih aktivnosti koja doprinose jačanju poljoprivrede i njene multifunkcionalnosti. Pokrajina će, sa odgovarajućom podrškom, u svim budućim istraživanjima i projektima svakako i dalje biti uz vas, rekao je Petreš.

 Direktor Departamna za ekonomiku poljoprivrede dr Dejan Janković istakao je da je za 65 godina postojanja, sa visoko postavljenim akademskim standardima, Departman izškolovao oko 1800 stručanjaka u oblasti agroekonomije, od čega 91 doktora nauka , a 165 je steklo diplomu mastera.

 - Svi oni, svako u svom domenu rada, izrasli su u kvalitetne stručnjake

u oblasti agoekonomije, poseduju neophodna i savremena znanja što im omogućava da se na najbrži način uključe i doprinose svim agrarnim tokovima pokrajine i zemlje u celini, rekao je Janković.

 U sklopu obeležavanja jubileja prisutnima je pre početka ceremnije svečanosti podeljen 96 jubilarni broj naučno-stručnog časopisa departmana „Agroekonomika“ koji obeležava 50 godina izlaženja.

 Tekst i foto:K. R.