Šesti Međunarodni sajam organskih i tradicionalnih proizvoda "Organska trpeza"  i  drugi Međunarodni sajam poljoprivrede, tehnologije, hrane i prerade "Agro Mak" biće održani u periodu od 29. septembra do 1. oktobra 2023. u Kumanovu (Republika Severna Makedonnija).

Sajam će se organizovati u sportsko-rekreativnom kompleksu u Kumanovu, a biće otvoren u periodu od 9. do 18. časova.

Izložba će imati nekoliko komponenti. Prva će se odnositi na proizvođače, otkupljivače i prerađivače hrane, proizvođače ambalaže, alata, opreme, mehanizacije, semena i sadnog materijala. Druga komponenta podrazumeva promotivni deo u okviru kojeg će se predstaviti opštine, klasteri, udruženja, vladine i nevladine organizacije...

Treća komponenta biće posvećena edukaciji. U okviru nje biće organizovani brojni stručni skupovi i predavanja.

U okviru četvrte komponente sajma biće organizovani B2B susreti i prezentacije kompanija.

Na sajmu će se predstaviti brojni izlagača među kojima će, osim onih iz Severne Makedinije, doći i gosti iz Srbije, Bugarske, Hrvatske, Slovenije, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Crne Gore, Turske...

Svi koji žele da prijave svoje učešće na ovoj manifestaciji trebalo bi to da urade do 20. septembra. Sve dodatne informacije o ovom sajmu mogu se dobiti putem emaila: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili pozivom na broj 070/88 88 17.

Organizatori sajma su udruženje "Život",  Komora organskih proizvoda (KOP) u Kumanovu. Sajam su podržali Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede R.S. Makedonije i opština Kumanovo.

A.M.