Sve je spremno i uskoro, 30 novembra, počinje četvorodnevni sajam poljoprivrede u Zagrebu CroAGRO 2023!

Reč je o najvećem nacionalnom događaju u oblasti poljoprivrede u Hrvatskoj.

Očekuje se više od 300 izlagača, iz ukupno 21 zemlje koji će predstaviti svoju ponudu na 12.000 kvadratnih metara izložbenog prostora, u pet paviljona Zagrebačkog velesajma.

Sajam se održava u svom već tradicionalnom terminu, u vreme godine kada radovi na poljima miruju. Posetioce očekuje bogat izlagački, promotivni i edukativni program iz svih oblasti poljoprivrede.

Za sve posetioce, a očekuje se da će ih biti oko 25.000, pripremljena je nagradna igra za koju su sponzori pripremili zanimljive nagrade.

Sajam CroAgro poznat je pod sloganom „Sajam kakav poljoprivreda zaslužuje“, a podržali su ga brojni partneri i uključili se u edukativno konferencijski deo programa. Tu je, pre svega, Udruga prodavatelja poljoprivredne mehanizacije i opreme u RH. U stručnom delu, partneri su  Hrvatska poljoprivredna komora, Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu, Agronomski fakultet Zagreb i Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek. Podršku Sajmu dali su i Ministarstvo poljoprivrede, Odbor za poljoprivredu Sabora RH i Grada Zagreba.

Organizatori najavljuju zanimljive teme Agronomskog fakulteta – „Izazovi i potencijali navodnjavanja agro – ekosustava Republike Hrvatske“, „Inovativni pristupi gospodarenja vodom u poljoprivredi: primjeri dobrih praksi uslijed klimatskih promjena“ i Gradska poljoprivreda – mit ili stvarnost“.

Već je najavljen dolazak velikog broja mladih, što je posebno dobra vest jer će se tokom održavanja sajma promovisati zanimanja u poljoprivredi. Primećena je sve veća zainteresovanost mladih za ekološki pristup poljoprivredi pa će ova dodatna promocija za mnoge biti itekako korisna.

Poljoprivredna proizvodnja i njen potencijal oduvek je u središtu interesa, ali danas možda više nego ikada, upravo zbog ratnih zbivanja i klimatskih promena. Zato je okupljanje struke i njena promocija, itekako važna i glavna nit vodilja u okupljanju svega najboljeg u poljoprivredi.

CroAGRO je jedini poljoprivredni sajam koji se održava u zatvorenim paviljonima pa je ovo još jedan argument i poziv na celodnevna uživanja na Zagrebačkom velesajmu. Uz predstavljanja, spremaju se brojne radionice, okrugli stolovi, prezentacije novih tehnologija u poljoprivredi, inovativnih rešenja, predavanja o biološkoj poljoprivredi, rasprave o perspektivama na ovom veoma važnom području.

Posetioce očekuje i atrakcija – izložba traktora oldtimera.

Radno vreme sajma CroAGRO i cenovnik ulaznica možete pogledati ovde -Radno vrijeme i cijene ulaznica