Vlada Vojvodine predložila je niz mera  koje bi trebalo da poljoprivrednicima u Pokrajini pomognu u saniranju posledica ovogodišnje suše. Neke od predloženih  mera Pokrajina će moći, u skladu sa svojim nadležnostima, da sprovede sama, dok će  ostale  predložiti  novoj  vladi Srbije s namerom da učestvuje u njihovoj punoj realizaciji. Na pres - konferenciji u Vladi Vojvodine, koju su održali predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić i pokrajinski sekretar za poljoprivredu Goran Ješić, ponovljeno je da je upućen predlog budućoj vladi Srbije  da se na teritoriji pokrajine proglasi elementarna nepogoda kako bi poljoprivrednicima omogućili da kroz  naplatu osiguranja kompenzuju deo štete na njivama.
Jedna  od mera pomoći Pokrajine, rekao je predsednik  Pajtić, biće odlaganje obaveza  koje poljoprivrednici imaju prema "Vodama Vojvodine" kao i pokrajinskim institucijama koje kreditiraju ili na drugi način pomažu poljoprivrednike u Vojvodini. To se odnosi pre svega na  Fond za razvoj, Garancijski fond i  Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede koji će, kako je objašnjeno, bez kamate, reprogramirati dugove poljoprivrednika na godinu dana.
Goran Ješić je rekao da će Pokrajina učestvovati u subvencionisanju premija  na osiguranje poljoprivrednih proizvoda  iako je to, kako je naglasio, program koji sprovodi Republička vlada. Ješić je podsetio da je Ministarstvo poljoprivrede omogućilo regresiranje premije osiguranja sa 40 odsto sredstava poljoprivrednicima koji  osiguravaju useve, ali da oni ta sredstva ne koriste u onom obimu  kako bi trebalo.
Među merama pomoći poljoprivrednicima  Vlade  Vojvodine, istakao je Ješić, biće i dogovor s pančevačkom azotarom i Institutom za ratarstvo i povrtarstvo da im se maksimalno pomogne u regresiranju  jesenje setve.