“Dnevnik-Poljoprivrednik”, Novi Sad je akcionarsko društvo za novinsko-izdavačku delatnost.
 
"Dnevnik-Poljoprivrednik" AD je izdavač lista "Poljoprivrednik", knjige "Poljoprivrednikov poljoprivredni kalendar", a u 2008. godini objavljena je i publikacija “Život sela”, koja se pojavila na tržištu početkom 2009. godine. “Dnevnik-Poljoprivrednik” je, sa Poljoprivrednim fakultetom u Novom Sadu i Naučnim institutom za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada,  bio suizdavač naučnog časopisa “Savremena poljoprivreda”, u periodu od 17.01.2006. do 30.09.2009. godine.
 
List "Poljoprivrednik" je osnovno izdanje "Dnevnik-Poljoprivrednik" AD i jedinstveno je informativno-stručno glasilo za selo i poljoprivredu u  Republici  Srbiji  čija je tradicija duga više od 65 godina. Prvi broj lista “Poljoprivrednik” izašao je 2. decembra 1956. godine. Osnovna tematika lista su preporuke poljoprivrednim proizvodjačima, i zato se “Poljoprivrednik” popularno na tržištu naziva “agronom u kući”. List izlazi dvonedeljno, svakog  drugog  petka, a većinski deo tiraža lista prodaje se putem pretplate, odnosno novine se direktno distribuiraju na adrese čitalaca. Najmnogobrojniji medju njima su poljoprivrednici, zemljoradničke zadruge, poljoprivredna preduzeća, farme, zavodi za poljoprivredu, poljoprivredne stanice i veterinarski centri, naučne institucije, hemijsko-farmaceutska i mašinska udruženja, semenarske kuće i preduzeća za preradu poljoprivrednih proizvoda, fakulteti, srednje poljoprivredne škole... Pisci tekstova u listu “Poljoprivrednik” su pored novinara “Poljoprivrednika” i najuglednija imena domaće poljoprivredne struke i nauke.
 
Knjiga "Poljoprivrednikov poljoprivredni kalendar" je godišnje izdanje "Dnevnik-Poljoprivrednik" AD. Reč je o knjizi koja je na tržištu popularno nazvana "mala poljoprivredna enciklopedija", a u znaku je slogana "nova znanja-dostignuća-iskustva". Knjiga sadrži konkretne stručne preporuke za uspešnu ratarsku, stočarsku, povrtarsku, voćarsku i vinogradarsku proizvodnju. Sve iz pera najuglednijih poslenika domaće nauke i struke. Knjiga donosi i brojne druge sadržaje koji je čine zanimljivom ne samo za poljoprivredne proizvodjače, već i za članove njihovog domaćinstva.  Svake godine u stvaranju knjige “Poljoprivrednikov poljoprivredni kalendar”, pored novinara “Poljoprivrednika”, učestvuje i preko 200 najeminentnijih poljoprivrednih stručnjaka i naučnika. Prvi broj “Poljoprivrednog kalendara” u izdanju novosadskog “Dnevnika”, u okviru koga je poslovala tadašnja redakcija “Poljoprivrednika”, prema podacima kojima rasplažemo, izašao je 1957. godine...

 


Misija

Informisanje i edukacija, odnosno prenošenje naučnih saznanja iz oblasti poljoprivrede u proizvodnu praksu.