Kompanija New Holland predstavila je nedavno nove specijalizovane traktore T4 FNV namenjene za korišćenje u voćarskoj proizvodnji. Ovi modeli traktora najpre će biti dostupni proizvođačima u Velikoj Britaniji. 

Korisnicima će na raspolaganju biti četiri različita modela u tri različite širine, a u verzijama s najnovijom generacijom kabine koja obezbeđuje odličan komfor i zaštitu. Naim

e Blue CabTM 4 obezbeđuje rukovaocu zaštitu od prašine, aerosoli i isparewa po poslednjoj EN 15695 kategoriji 4 za filtraciju i pritisak što se ispoljava prilikom aplikacije sredstava zaštite bilja. Inovativni duli sistem filtracije, dva filtera u jednom krovu, obezbeđuju rukovaocu da primeni zaštitu kategorije 2 kada nije potrebna filtracija kategorije 4 i to jednostavnim pritiskom na taster u kabini. To produžava životni vek filtera smanjujući ujedno troškove održavanja. Kabina Blue CabTM je i veoma tiha u radu, a intenzitet buke je samo 78dB.

Traktori T4 FNV serije biće ponuđeni u tri veličine to jest širine, 1,06, 1,23 i 1,47 metar uz odličan odnos mase i snage koji obezbeđuje potrebe voćara, vinogradara i drugih poljoprivrednika koji u svojim proizvodnjama rade u uskim redovima. Traktori T4 FNV su snage od 75 do 107 KS. Snagu na traktorima obezbeđuje četvorocilindrični motor zapremine 3,4 litre proizvođača FPT. Najveći model T4.110 maksimalnu snagu 107 KS obezbeđuje na 2.300 obrtaja u minuti. Svi modeli isporučuju konstatnu maksimalnu snagu u rangu brzina motora od 1.900 do 2.300 obrtaja u minuti. Motori zadovoljavaju standard emisije izduvnih gasova Tier 4A. 

Modeli traktora T4 FNV su konstruisani tako da zadovolje najrazličitije potrebe poljoprivrednika. U skladu s ovom tvrdom jeste i velik izbor transmisije što podrazumeva Shuttle Command, Split Command, Powershuttle i Dual Command™.
Više o novim modelima T4 FNV traktora New Holland u nekom od narednih brojeva lista “Poljloprivrednik”.