* Posle predstavljanja i plasiranja traktora LP2204 u Kini i Australiji, ovaj model je premijerno predstavljen evropskom tržištu na Sajmu u Hanoveru

Proizvođač traktora, kineska kompanija YTO potvrdila je svoju nameru osvajanja svetskog tržišta predstavljanjem novog modela traktora LP2204.
Posle predstavljanja i plasiranja traktora LP2204 u Kini i Australiji, ovaj model je premijerno predstavljen evropskom tržištu na Sajmu u Hanoveru. Model LP2204 je traktor koji zadovoljava potrebe savremene poljoprivrede. Na traktor se može nadograditi GPS, automatsko upravljanje, a ima i sve one karakteristike koje zahteva savremena poljoprivreda.
Traktor s pogonom na sva četiri točka pogoni šestocilindrični motor koji obezbeđuje 220 konjskih snaga, koje se ostvaruju na 2.200 obrtaja u minuti. Motor s turbopunjačem karakteriše i vazdušno hlađenje s međuhladnjakom, a zadovoljava standard emisije izduvnih gasova Euro 3. Transmisija koja se ugrađuje sada se proizvodi u fabrici menjača YTO koja je nekad pripadala proizvođaču Case IH. Ponjer Shift  transmisija obezbeđuje rukovaocu izbor jedne od osam brzina u četiri ranga što povećava radnu efikasnost za 20 do 25 odsto, a 48 brzina za kretanje unapred i 41 unazad dovoljne su da obezbede najrazličitije potrebe u obavljanju radnih zadataka u poljoprivrednoj proizvodnji. Maksimalna brzina kretanja 40 kilometara na sat omogućava brz transfer i transport. Za ovaj traktor je karakteristična i inteligentna automatska tehnologija za kontrolu radnih zadataka i memorijska funkcija za obavljanje radova u polju podešavanjem aktivnog moda. Multifunkciona upravljačka plaforma integriše sve funkcije promene brzine, gasa, podizanje hidraulike, brzinu priključnog vratila traktora, prednje kačenje... Veći izbor korišćenja priključnih mašina obezbeđen je ugradnjom priključnog vratila traktora sa dve brzine, 540 i 1.000 obrtaja u minuti. Priključno vratilo je nezavisno elektrohidraulično kontrolisano.
Hidraulični sistem obezbeđuje dizanje na zadnjim polugama minimalne sile 78 kilonjutna, a ima do četiri para spoljnih izvoda. Međuosovinsko rastojanje je 2.950 milimetara, a prednost traktora LP2204  je i bestepena izmena traga točkova koji je u zavisnosti od dimenzija ugrađenih pneumatika od 1.795 do 2.127 milimetara, odnosno od 1.778 do 2.256 milimetara.
Kompanija YTO, između ostalog, ima i u Srbiji prostor za sklapanje i proizvodnju traktora u novosadskom preduzeću "Agrovojvodina-mehanizacija", koje je i generalni zastupnik YTO na domaćem tržištu.
I nemački proizvođač priključnih mašina Lemken potvrdio je svoju okrenutost ka korisnicima prikazavši na Sajmu više mašina na kojima su urađene modifikacije. One su rezultat sugestija, ali i želje inženjerskog tima da poveća efikasnost rada ovih mašina. Na modelu vučene kratke tanjirače Heliodor 9 s diskovima prečnika 510 milimetara sastavni deo je i brana s elastičnim prstima, čiji je zadatak da prikupi masu koja se unosi u zemljište. Kada se u sistemu javi određeni pritisak 15 do 20 bara, prsti brane se malo pomere unazad da bi propustili masu i da bi umešavanje i zaoravanje žetvenih ostataka bilo ravnomerno. Takođe, novina na ovoj mašini je i hidraulično podešavanje dubine koja je do 12 centimetara. Na kratkoj tanjirači Rubin 9 novina je da je čvrstoća diskova povećana na 57 rokvela, čime je radni vek povećan za oko 20 odsto. Na kultivatorskom oruđu Karat, radni organi s karbidnim vrhovima su izmenjenog oblika. Naime, vrhovi su sada širi nego na prethodnim modelima i prekrivaju ceo vrh oštrice, te im je radni vek povećan pet puta. Posle prošlogodišnjeg prikazivanja prototipa sejalice za okopavine sa specifičnim usejavanjem zrna u delta raspored, Azurit je prvi put prikazana posetiocima Agritechnica. Nakon proizvodnje i testiranja nulte serije, ova sejalica će se naći na nekim tržištima u 2018. I dobro poznata setvena tehnika Solitair predstavljena je u novom konceptu. Model Solitair 23 sada predviđa da se napred za traktor kači rezervoar za seme ili mineralno hranivo. U varijanti gde se rezervoar koristi za seme, deo agregata je i roto-drljača Zirkon koja obezbeđuje predsetvenu pripremu zemljišta  i ulagačka sekcija sejalice. Seme se preko dozirnog uređaja iz rezervoara do ulagačke sekcije distribuira crevima postavljenim ili ispod ili sa strane traktora. U kombinaciji sa sejalicom Azurit rezervoar se može koristiti za hranivo koje se, na primer, unosi istovremeno sa setvom kukuruza.
I plug serije Evolution je unapređen. Na njemu se ugrađuju jači obrtni ležajevi, a korisnicima je dostupno i da na upravljačkom sistemu u kabini traktora preko hidrauličnog sistema podešavaju radnu dubinu u toku rada. Takođe, izmena na konstrukciji verzije za oranje van brazde doprinela je da se bez problema radi u agregatu s traktorima koji koriste pneumatike širine 800/900 milimetara. Plugovi Dijamant, kao i sve polunošene mašine, imaju pojačivač trakcije koji sada ima novi komercijalni naziv Opti-Track.