* Osnovni cilj u proizvodnji kombajna Massey Ferguson jeste da ove mašine budu efikasne, pregledne i komforne, da se lako koriste i da su veoma izdržljive i u najtežim uslovima rada

Kupovina žitnog kombajna je značajna investicija za poljoprivrednike u Srbiji. Ujedno, žetva predstavlja krunu proizvodnog ciklusa i veoma je bitno da bude obavljena na najbolji mogući način, da zrno u bunkeru bude čisto, da nema loma i rastura zrna. Na tržištu je velika ponuda žitnih kombajna, pa su poljoprivrednici često u nedoumici za kog proizvođača da se opredele. Na ovu odluku utiče više faktora, između ostalog, i način i posvećenost u proizvodnji, ali i postprodajna podrška. Nedavno, krajem februara, poljoprivrednici iz Vojvodine su bili u prilici da prošire svoje vidike o univerzalnim kombajnima Massey Ferguson, zahvaljujući poseti fabrici u Breganci. Ovo stručno putovanje organizovalo je novosadsko preduzeće "Agrocesla", koje na domaćem tržištu distribuira poljoprivrednu tehniku Massey Ferguson, svetskog proizvođača koji posluje pod okriljem AGCO korporacije. U čast posete poljoprivrednika iz Srbije, u Breganci se, osim zastava Evropske unije i Italije, vijorila i srpska zastava.
Osnovni cilj u proizvodnji kombajna Massey Ferguson jeste da ove mašine budu efikasne, pregledne i komforne, da se lako koriste i da su veoma izdržljive i u najtežim uslovima rada. Da žetva bude na visokom nivou umnogome pomažu i sistemi monitoringa i kontrole u kombajnima. U postizanju ovih ciljeva veoma značajnu ulogu imaju i organizovanost i način proizvodnje. Poljoprivrednici iz Srbije su, zahvaljujući poseti proizvodnih pogona fabrike u Breganci, bili u prilici da se uvere da se u proizvodnji kombajna Massey Ferguson vodi briga o kvalitetu svake komponente koja se ugrađuje u kombajn. Proizvodnja kombajna se neprestano inovira kako bi se odgovorilo na sve veće zahteve globalnog tržišta u pogledu efikasnosti, ali i sprovele određene izmene na modelima koje su u skladu s potrebama korisnika. Proizvodnja je fokusirana na zadovoljstvo korisnika, visoku vrednost mašine, koja se postiže primenom rešenja namenjenih za rast profita prilikom korišćenja ovih mašina.
Fabrika u Breganci prostire se na površini od 25 hektara, od čega je sedam hektara zatvorenog prostora. Na ovom prostoru se, osim hala za proizvodnju, nalazi i služba marketinga, odeljenje AGCO delovi, odeljenje za razvoj i istraživanje, kao i prostor za izradu i testiranje prototip modela, magacin za delove i sklopove koji se ugrađuju kao i isporuku distributerima. Pre dve godine izrađena je i nova farbara, koja je u trenutku otvaranja bila najsavremenija u industriji poljoprivrednih mašina. Pre nekolko godina u okviru fabrike je izgrađen i Agrodome, prostor namenjen za održavanje prezentacija i mesto gde su izloženi modeli kombajna. Fabriku u Breganci, u kojoj je zaposleno 660 radnika, godišnje obiđe oko 2.000 posetilaca, mahom iz Evrope.
Da se u fabrici neprestano inovira i sprovodi reorganizacija, uverili su se i poljoprivrednici iz Srbije. Naime, u fabrici se radi na reorganizaciji proizvodnje, s obzirom na to da će uskoro početi i serijska proizvodnja univerzalnih kombajna serije Ideal, trenutno kombajna najvećeg kapaciteta i efikasnosti u svetu. U toku je i reorganizacija prostora za delove i sklopove koji se ugrađuju, to jest izgradnja novog "supermarketa", koji će ubrzati proces isporuke dela na određenoj poziciji linije za sklapanje.
Na liniji za sklapanje, kombajn provede do 16 sati. Sklapanje se odvija na glavnoj liniji gde se ugrađuju sklopovi i podsklopovi koji nastaju na linijama za predsklapanje. Sklapanje se odvija na 11 lokacija, koje ujedno predstavljaju i mesta za kontrolu kvaliteta. Takođe, nakon napuštanja linije za sklapanje, kombajni na metalnim točkovima, koji su obloženi gumom, idu u tunel za testiranje. U celom procesu proizvodnje obavljaju se testiranja u oko 600 tačaka na kombajnu. Krajnje testiranje sprovodi se takozvanim Dyna testom, gde se radi statičko i dinamičko ispitivanje, pri čemu se u posebnim kabinama simulira rad kombajna. Kombajn se najpre ispituje statički i u radu pri malim brzinama, u radu na ravnim, ali i nagnutim terenima. Nakon toga sledi dinamički test koji podrazumeva rad pri najvećoj brzini i maksimalnom opterećenju. U zavisnosti od modela, traju i testovi, koji mogu biti i do osam sati. Sva testiranja obavljaju se kompjuterizovanim sistemima, a zadatak čoveka je očitavanje rezultata.
U fabrici postoji i posebna linija za sklapanje hedera širine od 4,20 do 10,74 metra. To fabriku u Breganci izdvaja od drugih, s obzirom na to da se proizvodnja i kombajna i hedera odvija pod istim krovom. Na zasebnim linijama sklapaju se klasični hederi, FreeFlow i PowerFlow.
Srž uspeha kombajna Massey Ferguson zasnovana je na kvalitetnim komponentama koje se ugrađuju. Želja proizvođača je da svi delovi koji se ugrađuju zadovoljavaju standarde visokog kvaliteta. Zato se i bubanj, sečke slame, kao i hibridni rotor ugrađuju na posebnim stanicama, a svaki deo se balansira specijalnom opremom. I menjač i druge komponente koje služe za prenos pogona sklapaju se kao podgrupe i testiraju u kabini za ovu namenu.
Pre obrade, materijal koji dolazi od dobavljača takođe se podvrgava testu kvaliteta. Ispituju se metalne ploče, moduli delova, elektronske komponente, hidraulični sistemi, točkovi, kao i mali standardni delovi. Mnogi delovi i komponente koji se ugrađuju u kombajne Massey Ferguson takođe se proizvode u fabrici u okviru mašinskih centara. Sečenje i savijanje materijala radi se savremenom opremom u koju se takođe neprestano investira kako bi obrada bila vrhunska.
U sve modele kombajna Massey Ferguson ugrađuju se Sisu Diesel motori, a proizvode se u kompaniji koja radi pod okriljem AGCO korporacije. I kabine dolaze iz AGCO fabrike iz Nemačke.
U okviru fabrike nalazi se poseban odeljak za primanje materijala od spoljnih dobavljača kao što su metalne ploče, moduli delova, elektronske komponente, hidraulični delovi, motori, točkovi i mali standardni delovi. Dolazeći materijali su svi podvrgnuti rigoroznoj inspekciji kvaliteta. Varenje je krucijalna operacija za dobar rad i otpornost delova i iz ovog razloga zavarivanje glavnih komponenti se obavlja u fabrici, ručno i robotima. Robotizovano zavarivanje koristi se za varenje hedera, to jest ramova hedera u različitim veličinama. Sistem se sastoji od dva robota, koji se pomeraju po šinama i simultano vare pojedine delove mehaničkom rukom.
Veliki uticaj na izdržljivost komponenti koje se ugrađuju ima i proces farbanja. U novootvorenoj farbari površine 6.000 kvadratnih metara, boja se nanosi elektroforezom, što podrazumeva potapanje dela koji se farba u bazen s bojom. Na ovaj način farba dopire do svih površina i nema bojazni da će neki deo ostati nezaštićen. Pre procesa farbanja delovi se potapaju u bazene s određenim hemikalijama kako bi se sproveo proces čišćenja i odmašćivanja površina. Nakon nanošenja boje, delovi se suše u komorama na temperaturama između 170 i 190 stepeni. Vreme sušenja delova je različito u zavisnosti od debljine delova. Kapacitet farbare je 10 kombajna dnevno.
U odeljenju za isporuku kombajna obavlja se finalna kontrola. Takođe, to je mesto gde se nadograđuje i dodatna oprema, a postoji poseban odeljak za pripremu mašine za isporuku, odnosno obmotavanje mašine prekrivačem koji štiti kombajn od zimskih vremenskih uslova, pružajući posebno zaštitu od korozije, koja nastaje usled uticaja soli sa puteva.
U Breganci se proizvode kombajni u koje se ugrađuju motori sa 176 do 496 konjskih snaga. Najveći modeli su iz serije MF Delta. To su takozvani hibrid modeli, koji umesto sistema slamotresa imaju rotore. U zavisnosti od modela, kombajni imaju bunkere za zrno od 12.500 litara na modelu MF9380, odnosno od 10.500 litara na modelu MF9380 AL. Kombajni Centora su najveći s klasičnim, tangencijalnim sistemom izvršaja zrna, a u njih se ugrađuju osmosekcijski slamotresi za separaciju zrna. Takođe, i na ovoj seriji se, u zavisnosti od modela, ugrađuju bunkeri za zrno zapremine 10.500 i 12.500 litara. Na proizvodnoj liniji u Breganci sklapaju se i kombjani MF Beta serije s petosekcijskim i šestosekcijskim slamotresima i bunkerom zapremine 9.000 litara, a pogoni ih motor sa 360 konjskih snaga. Kombajni serije MF Activa S su, u odnosu na one iz Beta serije, nešto manje snage. U one sa šestosekcijskim slamotresima ugrađuju se motori sa 306 konjskih snaga, dok se u one s jednom sekcijom slamotresa više ugrađuju motori sa 306 konjskih snaga. Modeli serije Activa S dostupni su i sa sistemom MSC, koji obezbeđuje rad u vlažnijim uslovima. Najmanji su kombajni iz serije MF Activa s petosekcijskim slamotresima. To je model 7340 sa 175 konjskih snaga i bunkerom zapremine 5.200 litara i model 7344 s motorom sa 218 konjskih snaga i bunkerom zapremine 6.200 litara.
Kvalitet kombajna Massey Ferguson je mnogo puta potvrđen na najvećim svetskim izložbama poljoprivredne tehnike. Na poslednjoj, sajmu Agritechnica 2017 u Hanoveru, za model kombajna Ideal proizvođač je nagrađen srebrnom medaljom DLG i dvostrukim priznanjem "Mašina godine 2018". Nova serija Ideal donosi značajan pomak u produktivnosti i performansama. U seriji će se proizvoditi tri modela. Ove kombajne odlikuje potpuno nov aksijalni sistem za izvršaj i separaciju zrna Helix s jednim, odnosno sa dva rotora na dva veća modela. Među brojnim karakteristikama, kombajn izdvaja i to što je rotor prečnika 600 milimetara i dužine 4,84 metra. Efikasnosti žetve doprinosi i bunker zapremine 17.100 litara, kao i brzina pražnjenja rezervoara 210 litara u sekundi.
Kombajni Massey Ferguson poznati su i po modelima namenjenim za rad na kosim terenima. To je moguće zahvaljujući sistemu ParaLevel, koji kompenzuje nagib terena od 20 odsto tako da kombajn ostaje u horizontalnoj ravni.

Marija Antanasković

MASSEY FERGUSON KROZ VREME

Koreni nastanka Massey Ferguson brenda sežu u 19. vek. Danijel Masej je 1847. otvorio radionicu za izradu poljoprivredne opreme u Ontariju. Deceniju kasnije Alanson Haris se odlučio za otvaranje livnice. Iz ove dve radionice nastala je kanadska kompanija Massey Harris, koja je 1938. prvi put u svetu predstavila samohodni žitni kombajn. Kompanija Massey Harris se 1953. udružila s firmom Hari Ferguson i nastala je firma Massey-Harris-Ferguson. Četiri godine kasnije javnosti je prvi put predstavljen logo MF, to jest Massey Ferguson, a godinu kasnije i zvanično je registrovana kompanija Massey Ferguson. Značajna godina za kompaniju je i 1972, kada je na tržištu plasiran tada najveći žitni kombajn na svetu MF 760, kao i 1977. kada je nastao MF Power Flow hederski sto. Kompanija Massey Ferguson je i jedan od doajena u primeni precizne poljoprivrede, a još 1991. predstavila je sistem za mapiranje prinosa u žetvi. Samo tri godine kasnije kompanija Massey Ferguson se pridružila grupaciji AGCO.

ISTORIJAT FABRIKE U BREGANCI

U fabrici u Breganci, osim kombajna Massey Ferguson, proizvode se i drugi modeli kombajna, brendovi AGCO koorporacije. Stranicu istorije savremene fabrike u Breganci ispisao je Pjetro Laverda, koji je pod imenom Laverda 1873. osnovao zanatsku radionicu precizne mehanike u kojoj je proizvodio satove za zvonike, ali i mašine za ceđenje vina i poljoprivredno oruđe. Svojevremeno, zahvaljujući velikom iskustvu u proizvodnji vršalica, 1956. započinje proizvodnja prvog samohodnog kombajna u Italiji, modela M60. Kasnije M60 nasleđuje model serije M 100 AL, prvi kombajn u svetu opremljen poprečnim i uzdužnim sistemom nivelacije.
Godine 2007. ostvarena je saradnja firme Laverda i AGCO korporacije, koja preuzima 50 odsto fabrike. AGCO je 2011. godine u potpunosti preuzeo fabriku u Breganci. Neprestanim inovacijama u proizvodnom pogonu u Breganci, kao i razvojem novih modela univerzalnih kombajna AGCO je potvrdio izbor strateškog centra za kombajne u Evropi.