* Od pre dve godine ITN Group sarađuje i s italijanskom kompanijom Rota Guido, koja se bavi proizvodnjom opreme za biogasna postrojenja i stočarske objekte

Nastup beogradske kompanije ITN Agrotech, koja posluje u okviru ITN Group, na ovogodišnjem poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, u odnosu na ranije sajamske manifestacije, izdvojilo je i predstavljanje traktora i kombajna proizvođača Massey Ferguson. Od ove godine ITN Agrotech je u svoj prodajni asortiman uvrstio i traktore i univerzalne kombajne, čime je zaokružena ponuda poljoprivredne tehnike. Tako se može reći da ITN Agrotech sada nudi tržištu program mehanizacije koji pokriva kompletnu poljoprivednu proizvodnju.
Jedan od segmenata rada ITN Group je i procesna tehnika, a od pre dve godine ova grupacija sarađuje i s italijanskom kompanijom Rota Guido, koja se bavi proizvodnjom opreme za biogasna postrojenja i stočarske objekte. Nedavno je ova beogradska kompanija potpisala ugovor o izgradnji biogasnog postrojenja, a realizacija projekta je počela pre nekoliko dana na imanju "Budućnost" u Bačkoj Palanci. U ovom mestu gradiće se postrojenje instalirane snage od jednog megavata. Postrojenje će se sastojati iz jednog primarnog digestora za dovod tečnog materijala pumpom i sekundarnog za dovod suve mase. Kao sirovina za proizodnju biogasa, odnosno digestat, koristiće se čvrsti i tečni stajnjak s obližnje stočarske farme, određena količina slame, kao i ostaci iz prerade voća preduzeća "Nektar" u Bačkoj Palanci. Biogasno postrojenje će se koristiti za proizvodnju električne struje, koja će se puštati u distributivnu mrežu, a toplotna energija, koja nastaje kao nusproizvod u procesu kogeneracije, koristiće se za zagrevanje plastenika i staklenika.
Na štandu ITN Agrotech premijerno je predstavljen i teleskopski manipulator 940 MLT francuskog proizvođača Manitou visine dizanja tereta devet metara i maksimalnog kapaciteta podizanja mase 4.000 kilograma. Po prvi put, iz palete proizvoda Manitou prikazan je i jedan viljuškar, model ME 318, a od sada je korisnicima na raspolaganju kompletna gama ovih proizvoda posredstvom ITN Agrotech.
Posetioci štanda ITN Agrotech uverili su se i u proširenu ponudu tehnike za proizvodnju korenasto-krtolastih biljnih vrsta proizvođača Grimme, između ostalog, zahvaljujući četvororednoj sadilici krompira CL 410.