* Korisnici uz novi servis mogu podesiti tačnost izvođenja radnih operacija na 2 cm
 
Na nedavno održanoj konferenciji za novinare, kompanija Topcon, koju na domaćem tržištu zastupa preduzeće "Inter agrar" u Čeneju, predstavila je nove prijemnike manuelnih navigatora i autoupravljačke resivere AGM-1 i AGM+2, kao i novi Topnet Live sistem ćelija i satelita koji donosi nove mogućnosti za korekciju signala Realpoint, Starpoint i Skybridge. 
Tačnost pozicioniranja je ključna za upravljanje na specifičnim lokacijama. To se ne zahteva samo zbog izvođenja preciznih operacija, već i za opsežno prikupljanje podataka, što omogućava poljoprivrednicima da upoređuju različite tipove informacija kao što su one o prinosu, zemljištu, prihrani, a sve u cilju donošenja odluka. Ova tehnologija se koristi za rad mašina i sve povezane zadatke, a omogućava sakupljanje relevantnih podataka o lokaciji koji donose optimizaciju u proizvodnji obuhvatajući pripremu zemljišta, negu useva i žetvu. 
Da bi se obezbedila podrška za širok rang zadataka, prijemnik i upravljački kontroler koristi novi Topnet servis za korekciju signala. Osim toga, korisnik servisa Skybridge može da održava konekciju na mreži uprkos prekidu RTK signala. 
– Topcon prijemnici su dizajnirani tako da odgovaraju svim vrstama poljoprivrednih mašina i njihovim modelima. Opremljni sa naprednim mogućnostima prijema i praćenja, sa opcijom ručnog navođenja ili kompletnog automatskog upravljanja. Ovi prijemnici su pogodni da se koriste za izvođenje bilo koje vrste operacije. Pristupom čitavom spektru usluga korekcije putem AGS-2, Topcon pruža poljoprivrednicima rad uz željenu tačnost. Pritom, svaka poljoprivredna operacija može imati različite zahteve u pogledu tačnosti, što ukazuje da ovakav pristup donosi brojne koristi, objasnio je na konferenciji Brejn Sorbe, potpredsednik odeljenja globalnih rešenja kompanije Topcon. 
Korisnici uz novi servis mogu podesiti tačnost izvođenja radnih operacija na 2 cm. Kroz konstantno unapređenje mreže i različitih modela za smanjenje troškova, servis omogućava pouzdanu stabilnu konekciju širom sveta. Uz nove ponude kompanija Topcon nastavlja da nudi rešenja koja odgovaraju promenljivim zahtevima poljoprivrede. 
 
M. A.