* Potrošnja goriva je nešto malo iznad deset litara, a zrno je izuzetno čisto uz minimalne primese u bunkeru
 
Ovog leta na njivama u Južnom Banatu, u ataru Banatskog Novog Sela, u žetvi pšenice svoje prve otkose napravio je najmanji aksijalni kombajn Case IH 5150. Iako najmanji po gabaritima, i ovaj kombajn koji je odnedavno u vlasništvu poljoprivrednog gadinstva braće Sefkerinac, Zorana i Željka, pokazao je da po kvalitetu rada ne zaostaje za većim modelima. Ono što je zajedničko za sve modele univerzalnog kombjana Case IH jeste da imaju oznaku Axial Flow, što znači da se izvršaj i separacija zrna odvija na rotoru, a žetvena masa ima aksijalno kretanje kroz vršidbenu komoru. Za ovaj način izvršaja je karakterističan nežniji izvršaj zrna, što na primer kod semenske pšenice skraćuje vreme dorade. 
Prilikom nedavne posete gazdinstvu Sefkerinaca, na parcelama u ataru Banatskog Novog Sela, bili smo u prilici da se uverimo u kvalitet rada kombajna Case IH 5150 Axial Flow u žetvi pšenice. Za upravljačem kombajna zatekli smo Ivana Labudića, koji na imanju Sefkerinaca radi kao rukovalac kombajna. Ivan je pravi sagovornik jer je celi svoj radni vek proveo upravo kao rukovalac kombajna, najpre na Starom Tamišu, gde je upisao 32 godine staža, a zatim i kod domaćina na gazdinstvu Sefkerinaca ali i Petrovića u Starčevu. Naime, do ove sezone, pre nego što je kombajn Case IH 5150 postao deo flote mašina, ove dve porodice su koristile zajednički jedan kombajn. Sada, kako ima više proizvodnih parcela, a i potrebe za nežnijim izvršajem zrna, pogotovo semenske robe, ukazala se potreba za kupovinom novog kombajna. Prvi utisak pri ulasku u kabinu jeste klimatizovan prostor bez prašine, a kako kaže Ivan, njegovo je samo da zada temperaturu u kabini i to se automatski održava. Zahvaljujući posebnom sistemu za "usisavanje", ni na vetrobanskom staklu kabine nema nakupljanja prašine, te je pregled na rad hedera potpuno neometan. U odnosu na raniji kombajn, sa tangencijalnom vršidbenom komorom, Ivan kaže da novi, aksijalni radi čistije i bolje. 
– Do sada smo uradili oko 100 lanaca. Da ne prehvalim ovaj novi, ali mnogo je jednostavniji, bolji je izvršaj, čistije je zrno u bunkeru, i brzina je veća od 6 km/h, a pre sam išao oko 5 km/h, kaže svoje prve utiske Ivan i dodaje da je i održavanje jednostavno. Ono svakodnevno podrazumeva izduvavanje filtera i punjenje pet mazalica, dok ostale imaju servis na 300 odnosno 600 sati, o čemu rukovaoca obavesti alarm na monitoru računara kombajna, a zahvaljujući ovoj jedinici i podešavanje je jednostavno. 
– Na monitoru je sve pokazano, iskorišćena snaga motora, broj obrtaja motora, broj obrtaja rotora, rad sečke, sve je tu, a podešavanja se obavljaju preko tastera na naslonu za ruku. Na monitoru rukovalac ima i mogućnost pregleda snimka jedne od tri kamere na kombajnu, od kojih po pitanju bezbednosti veliku ulogu ima zadnja kamera. Mene u radu najviše interesuje opterećenje motora, a sve ostalo sistem sam pokaže. Tako, i ako ima rasipanja na sitima, ovaj odeljak na ekranu odmah pocrveni i navodi na dodatna podešavanja, objašnjava Labudić koji može da izabere manuelni mod rada ili pak autopilot. 
Kao posebnu prednost na ovom kombajnu Labudić ističe mogućnost proširenja hederskog stola. To omogućava da se pokošena masa lepše rasporedi na stolu i ravnomernije uvuče, što smanjuje potencijalnu mogućnost zagušenja. Kombajn je svoje performanse pokazao u pšenici prosečnog prinosa oko 4.300 kg po jutru, dok je vlažnost zrna bila nešto manje od 11 odsto. Ovakav prinos postignut je u sistemu konzervacijske obrade zemljišta, pri čemu je za plitku obradu korišćena kratka tanjirača sa valjkom, nakon čijeg prolaska je rađena setva. Parcele na kojima je radio kombajn 5150 AF su male, širine i manje od 20 metara, te je zahtev prema mašini da bude okretna. Ovako male parcele povećavaju ukupno vreme potrebno za vršidbu, s obzirom na to da uvratine zahtevaju više vremena za obradu. Male parcele su bile jedan od razloga izbora baš ovog kombajna. 
Male parcele, ali i činjenica da kombajn pogoni motor snage 308 KS, novim vlasnicima su unosili malu bojazan u vezi sa potrošnjom. Međutim, uprkos ovome, kao i stalno aktivnoj sečki slame, potrošnja goriva je sasvim zadovoljavajuća. Kombajn sasvim ispunjava i zadatak rasprostiranja slame u širini radnog zahvata hedera jer se biljni ostaci u potpunosti ostavljaju na njivi. 
– Nismo ni znali šta smo kupili. Potrošnja goriva je na nivou malo iznad deset litara, što je sasvim u redu, a zrno je izuzetno čisto uz minimalne primese u bunkeru, kaže Željko Sefkerinac i naglašava da je i održavanje znatno olakšano s obzirom na to da ima manji broj kaiša i lanaca u odnosu na broj u tangencijalnom kombajnu, a posebno ističe kako nema nikakve potrebe za čišćenjem hladnjaka jer se za ovo brine automatski sistem. 
Iako je zasad svoje performanse kombjan Case IH pokazao u izvršaju pšenice, na jesen ga očekuje rad i u suncokretu, gde se očekuje nežniji izvršaj zrna kao i u kukuruzu. Da bi kombajn nesmetano radio, u ovim biljnim vrstama neophodno je uraditi i izmenu korpi, što je, kako kaže Labudić, mnogo jednostavnije nego što je to bilo na tangencijalnom kombajnu, za šta su morali da odvoje višestruko više vremena. Naime, na kombajnu 5150 za izvršaj i separaciju uz rotor do 2,85 m koriste se i korpe koje imaju obuhvatni ugao 156,6°. Za kretanje kombajna zadužena je dvobrzinska elektrotransmisija. Zrno se skladišti u bunker zapremine 8.810 l, a njegovo pražnjenje se odvija brzinom 88 l/ s. 
Porodica Sefkerinac je poverenje kompaniji Case IH ukazala pre jedne decenije kada je prvi traktor Maxxum 125 stigao na imanje. Nakon toga su usledile i kupovine drugih modela istog proizvođača. Upravo je dosadašnje pozitivno iskustvo u eksploataciji traktora s kojima godišnje prosečno naprave po 1.000 radnih sati svaki, kako složno ističu Zoran i Željko, donelo prevagu kada je u pitanju izbor kombajna. 
 
Tekst i foto: M. Antanasković