* Kragujevačka kompanija je postala ekskluzivni zastupnik svetski poznatih i priznatih brenova poljoprivredne mehanizacije, među kojima su Case IH i Kvarneland
 
U godini kada "Agromarket" obeležava tri decenije poslovanja i uspešnog partnerstva sa poljoprivrednicima širom Srbije, ova kompanija je počela da ispisuje potpuno novo poglavlje svoje istorije. Otvorivši nedavno Agromarket Machinery, kragujevačka kompanija je postala ekskluzivni zastupnik svetski poznatih i priznatih brenova poljoprivredne mehanizacije, među kojima su Case IH i Kvarneland. Tako je Titan Machinery prerastao u Agromarket Machinery, zadržavši dobro poznatu adresu Sentandrejski put 157a.
Sa svojom osnivačkom kućom "Agromarket", kao i bogatim iskustvom zaposlenih, u narednom periodu usluge prema korisnicima će biti podignute na još veći nivo.
– Proširenjem delatnosti, "Agromarket" je sada u mogućnosti da zaokruži ponudu inputa za poljoprivrednu proizvodnju sa kompletnom mehanizacijom, kako pogonskih mašina tako i priključnih. Misija je da se kroz kompletan asortiman i know how direktnim kontaktom sa poljoprivrednim proizvođačima na što  jednostavniji  način  dođe  do rešenja koje bi obezbedilo realizaciju kupovine priključnih i pogonskih poljoprivrednih mašina, kaže direktor Agromarket Machinery Vladimir Tomašević. 
Misija u radu kompanije Agromarket Machinery se nastavlja utabanim putem Titan Machinery, s ciljem unapređenja poslovanja kroz uvođenje novih, viših standarda u prodaji, servisiranju i snabdevanju  rezervnim  delovima.  Da  je poslovanje bilo na visokom  nivou,  potvrđuje  i  to  što je u poslednjoj godini ostvaren promet  preko  10  miliona evra. To je ovu kompaniju svrstalo na visoku drugu poziciju u prodaji traktora zapadnoevropskih proizvođača. 
 
Pouzdani partneri poljoprivrednika
 
Okosnica prodajnog programa Agromarket Machinery jeste brend Case IH, čiji je i ekskluzivni zastupnik na tržištu Srbije. U prodajnoj paleti Case IH su traktori snage 50 KS do 620 KS, što znači da zadovoljavaju najrazličitije potrebe gazdinstava i kompanija u skladu sa njihovom veličinom. Ono što je sigurno, svi ovi traktori, pre nego što su predstavljeni na brojnim svetskim tržištima, podvrgavani su dugotrajnim testovima u najtežim uslovima, kakvi su oni na dalekom severu. U prodajnoj paleti su kako univerzalni traktori tako i oni specijalizovani, kao i oni namenjeni isključivo za ratarsku proizvodnju. Da bi izašli u susret zahtevima korisnika, u ponudi su traktori s opremom različitog nivoa. Tako su na raspolaganju traktori sa ugrađenim mehaničkim sinhronizovanim menjačem, polu ili potpuni Power Shift menjač, kao i sa kontinualno varijabilnom transmisijom, a ovi modeli u nazivu na haubi imaju sufiks CVX. Da je asortiman bogat, potvrđuje i to što su u ponudi modeli više serija: Farmall, Maxxum, Puma, Quantum, Luxxum, Optum, Magnum, Quadrac. 
Preduzeće Agromarket Machinery ima i jedinstvenu ponudu univerzalnih kombajna poznatog proizvođača Case IH, za koji se može reći da je specijalista u proizvodnji ovih mašina, s obzirom na to da se radi o Axial-Fow vršidbenoj komori u svim serijama, a srž kombajna je aksijalno postavljen rotor. Ove kombajne karakterišu veliki učinci i kapacitet uz visokokvalitetni izvršaj zrna. Čistije zrno u bunkeru doprinosi i da proizvođači na tržištu ostvaruju veću cenu. Inače, čak 80 odsto žetve u svetu se obavlja aksijalnim kombajnima. 
Kako bi odgovorili zahtevima korisnika, u ponudi su traktori i kombajni sa ugrađenim motorima poslednje generacije standarda emisije izduvnih gasova Stage V, ali i oni sa motorima nižeg standarda emisije, što ih čini cenovno pristupačnijim. 
Da je kvalitet jedan od aksioma u poslovanju proizvođača Case IH, nesporno potvrđuje i činjenica da je u svaku mašinu ugrađeno iskustvo od 180 godina. Sedište kompanije Case IH u Evropi je u Sent Valentinu u Austriji. 
 
Alati za povećanje produktivnosti
 
Svojevremeno je kompanija Titan Machinery razvila i sopstvenu RTK+ mrežu koja se koristi za visokoprecizno navođenje mašina. Zahvaljući tome, Agromarket Machinery se sada može pohvaliti da je jedini uvoznik poljoprivrednih mašina u Srbiji sa svojom RTK+ mrežom. RTK uz AFS tehnologiju koja se instalira u traktorima i kombajnima Case IH pruža korisnicima kompletno rešenje za navođenje, što je osnova savremene precizne poljoprivrede, čija primena doprinosi povećanju prinosa i produktivnosti uz istovremeno smanjenje troškova proizvodnje. 
Agromarket Machinery zastupa na tržištu priključnu mehanizaciju svetski poznatih brendova. Na prvom mestu su to proizvodi kompanije Kverneland, u čijem asortimanu su mašine za obradu zemljišta, setvu, zaštitu i negu useva. 
 
M. Antanasković
 
MISIJA SE NASTAVLJA
 
Agromarket Machinery će nastaviti, uz brojna unapređenja, poslovnu filozofiju Titan Machinery, kako bi sa svojim partnerima, poljoprivrednim proizvođačima, postigli više u kvalitetu usluga i ostvarivanju boljih rezultata. Tako se, kako napominje direktor kompanije Agromarket Machinery Vladimir Tomašević, nastavlja misija da se kupcima obezbede najbolja inovativna rešenja, nastavi uspešno partnerstvo sa dobavljačima, kao i dalji razvoj na odgovoran i održiv način uz društveno odgovorno poslovanje. 
Preduzeće ima 30 zaposlenih u tri sektora: prodaja, rezervni delovi i servis, a veoma bitna karika u radu jeste postprodajna podrška za korisnike mehanizacije. Na prvom mestu tu je brzi odgovor servisa, uz stručnu i pouzdanu dijagnostiku do obezbeđivanja potrebnih delova u najkraćem vremenskom roku, a sve po pristupačnim cenama. Da bi se to obezbedilo, preduzeće je razvilo brz i fleksibilan servis koji reaguje efikasno. To je i doprinelo da tim koji čini profesionalan, obučen, mlad kadar, postane istinski lider na tržištu. I to ne samo zahvaljujući proizvodima vrhunskog kvaliteta kompanija koje zastupa, već i uslugama koje korisnik mašina ima na raspolaganju.