* Dešavanja u Ukrajini i uvedene sankcije Rusiji obezbedili su isporuku mašina pojedinih proizvođača za druga tržišta, ali i  dovela  do ponovnog skoka cena sirovina, između ostalog i čelika  
 
U poslednje dve godine snabdevanje tržišta poljoprivrednim mašinama našlo se pred više izazova, koji su nastali prvenstveno pod  uticajem pandemije virusa korona na globalnom nivou. To se najviše odnosi na zastoje u proizvodnji opreme, ali i na veću potražnju za elektronskim komponentama, što je takođe ograničilo isporuku. Nalazeći se pred novim izazovima, proizvođači poljoprivrednih mašina su u kontinuitetu pronalazili rešenja kako bi odgovorili zahtevima potražnje. Novonastala situacija u Ukrajini i Rusiji je, ipak, mnogima donela nove zadatke za koje takođe treba iznaći najbezbolnija rešenja u lancu snabdevanja za sve strane. Izazovi koji su postali sve vidljiviji doveli su i do povećanja potražnje za poljoprivrednim mašinama i opremom.  
– Panika se javila na strani tražnje, više nego na strani ponude. Jednostavno, svi su se uplašili da neće biti mašina i povećali su porudžbine. Knjige porudžbina su popunjene i morali smo da stanemo i da kažemo – dosta je. Što se tiče tržišta Srbije, cenimo da će ove godine ostati na uobičajenom nivou, kaže regionalni menadžer brenda Case IH Marko Škrbić i dodaje da, zahvaljujući blagovremenoj realizaciji nabavke rezervnih delova za mašine preduzeća Agromarket Machinery iz asortimana Case IH, njihovi korisnici ne treba da strepe u ovoj proizvodnoj sezoni. 
Nedostaci pojedinih elektronskih komponenti “naterali” su proizvođače traktora i kombajna, odnosno njihova odeljenja zadužena za razvoj, da pronađu rešenja koja će omogućiti da se s manjim brojem ugradnje ovih komponenti postigne isti efekat. Tako u kompaniji Case IH, kako navodi Škrbić, u radu motora na pojedinim modelima traktora sada koriste jedan kontroler, a ranije ih je bilo dva, što stavlja više kontrolera na raspolaganje. Veća raspoloživost traktora na tržištu može se očekivati i zbog dešavanja u Ukrajini, gde je isporuka trenutno obustavljena, ali to još ostaje da se vidi. 
Kada je reč o proizvodnji kombajna Case IH, budući da se proizvode u Americi, kako navodi Škrbić, tu neće biti problema. Kao jedini faktor koji može doprineti smanjenoj isporuci ovih mašina u Evropu jeste znatno veća potražnja američkog tržišta usled  rasta cena poljoprivrednih proizvoda. Američki farmeri, naime, ostvaruju znatno veći profit nego ranije uprkos rastu cena inputa. 
 Proizvodnja se odvija sporije nego uobičajeno i u farbikama Kverneland Group. S obzirom na to da je proizvodni asortiman veoma raznolik i da se na nekim mašinama koristi znatno više elektronskih komponenti nego na drugim, i vreme potrebno za proizvodnju je različito. Tako u fabrici plugova Kverneland nemaju problema u prizvodnji, jer su najvećim delom nezavisni, što nije slučaj u proizvodnji, na primer prskalica. Ovakva situacija se prenosi i na rokove isporuke koji su sad, kako kaže menadžer prodaje ove grupacije Filmar Bouman, zadužen između ostalog i za naše tržište, od četiri do šest meseci od dana poručivanja.  
U grupaciji Kverneland su se, kao i  drugi proizvođači, suočili i sa znatnim poskupljem sirovina i komponenti koje koriste, ali i energenata, što se reflektovalo na povećanje cena proizvodnog asortimana. 
– Težimo i da u ovom segmentu nađemo balans. Povećanje cena sirovina i komponenti su rezultat ponude i potražnje, a ta situacija je preneta i na mašine. Naravno, možemo da apsorbujemo neke delove cene čelika, energije, ali je neminovno da te delove moramo da povratimo u kalkulaciji i to je razumljivo, kaže Bouman i dodaje da su, s druge strane,  povećani i troškovi inputa za poljoprivrednu proizvodnju ali, srećom, i cena poljoprivrednih proizvoda. 
Rat u Ukrajini i uvedene sankcije Rusiji ostavile su na čekanju mašine namenjene ovim tržištima. U grupaciji Kverneland se nadaju da će poboljšanjem situacije biti u prilici da ih isporuče tamo gde su namenjene. U suprotnom, objašnjava Bouman, ove mašine će biti ponuđene drugim tržištima. 
Zbog dešavanja u Rusiji i Ukrajini, više evropskih proizvođača je već ponudilo drugim tržištima mašine koje je trebalo tamo da isporuče.  U ovome prednjače ponude iz Italije, te su rokovi isporuke za mnoge mašine znatno kraći nego što je bilo prethodno najavljeno. 
– Uvođenje sankcija Belorusiji nije poremetilo proizvodnju traktora Belarus u Minsku. Ipak, novonastala situacija dovela je do zasad minimalnih pomeranja u roku isporuke, uzrokovanih zastojem u transportu. Zapravo, rok je pomeren zbog čekanja kamiona na graničnom prelazu sa Poljskom. Tako sada traktori “putuju” u Srbiju, ne četiri do pet dana nego i 25. Zbog dužeg čekanja i troškovi transporta su sada malo veći nego ranije. Cene samih traktora su pretrpele minimalne korekcije  u prethodne dve godine, pogotovo kada se pogleda skok cena drugih proizvođača, kaže direktor prodaje preduzeća “Agropanonka” Aleksandar Švonja, napominjujući da je već ranije obezbeđen dovoljno velik lager rezervnih delova i za traktore Belarus, i za druge mašine iz prodajne palete. 
Švonja navodi da su od početka godine prevaziđeni i problemi u isporuci traktora Mahidra iz Indije. Ova kompanija je obezbedila dovoljan broj kontejnera i sa transportnim kompanijama, na osnovu velikog izvoza u ceo svet, napravila odlične uslove kad su u pitanju cene transporta, a novi kontingent od 45 traktora ovog indijskog proizvođača je na putu prema Srbiji.
Za razliku od Mahindre, u fabrici Farmtrac, takođe indijskog proizvođača traktora, još uvek se nisu u potpunosti oporavili od posledica virusa korona, zbog čega je lane došlo do zastoja u radu. To je prouzrokovalo kašnjenje u isporuci delova i komponenti za proizvodnju, te je sada rok isporuke traktora izmeću četiri i pet meseci, ali se proizvodnja stabilizuje od jesenas. Cene komponenti i sirovina za proizvodnju u Indiji su povećane, kao i transporta za većinu izvoznika iz Indije usled manje raspoloživosti kontejnera. 
– Situacija nije problematična kao što je to bio slučaj u Kini, ali je prati. Troškovi transporta su udvostručeni, kaže Boris Ljubičić, menadžer prodaje kompanije Agrimatco. 
S druge strane, ovo preduzeće se suočava s mnogo većim problemima kada je u pitanju kontejnerski transport pri uvozu prskalica iz Brazila. Situacija je takva da je i svaki već dogovoren prevoz neizvestan i može biti otkazan u poslednjem trenutku. Trenutno, kako navodi Ljubičić,  proizvođač obezbeđuje transport do luke. Ipak, dobrom organizacijom i pravovremenim reagovanjem preduzeće Agrimatco je obezbedilo mašine i rezervne delove za sve brendove iz svog prodajnog programa, pa poljoprivrednici nemaju razloga za strah. 
Kada je u pitanju prekookeanski transport, dobre vesti stižu iz Kine. Stabilizovan je transport robe iz ove azijske države. Dobrim vestima se ne mogu pohvaliti proizvođači poljoprivrednih mašina u Turskoj. Ova zemlja je velikim delom zavisna od uvoza čelika uz Rusije i Ukrajine, a u novonastaloj situaciji mora naći drugi način kako bi obezbedila ovu sirovinu za proizvodnju. Prema izveštaju turskog dnevnog lista “Dinija”,  cena sirovog gvožća je za dve nedelje povećana za 30 odsto. Ovakva situacija će se vremenom, sasvim je sigurno, reflektovati i na cenu proizvodnje poljoprivrednih mašina iz Turske. U slučaju da ne obezbede dovoljne količine čelika za proizvodnju, očekuje se da turski proizvođači najpre zadovolje potrebe domaćeg, pa tek onda inostranog tržišta. Ipak, mora se napomenuti da će ranije porudžbine biti isporučene i inostranim, pa i tržištu Srbije. 
 
Tekst i foto: Marija Antanasković